banner
| úvodní stránka | e - stravování | e - ŽK | organizace šk. roku | ke stažení |

 

Sestavuji aktuální kalendář ...

 

 

Po stopách Mikuláše

Rok se sešel s rokem a my se opět připravujeme na Vánoce, jedno z nejkrásnějších období v roce, zvláště pro malé děti. Ty už si ostatně trochu radosti v tomto období užily při mikulášské nadílce.
Stalo se již tradicí, že naše škola pořádá ve spolupráci se Střediskem volného času Asterix pro naše děti 1.–3. ročníku mikulášskou nadílku. Tentokrát byla pod názvem PO STOPÁCH MIKULÁŠE a proběhla v pátek 5. 12.2014 v jejich středisku.
Po schodišti plném stop děti vystoupaly do vánočně vyzdobeného sálu. Tam je však přivítali  pouze čertíci, Mikuláše si děti musely přivolat potleskem a pokřikem.
Ani letos se děti na akci nenudily. Proběhla soutěž družstev v hledání stejných obrázků, hra na sochy byla  propojena s diskotékou. Svoji zručnost prokázaly při lepení srdíček a soutěže na tichou poštu, která byla zase spojena s luštěním tajenky. Při čtení správných odpovědí jsme se všichni pořádně nasmáli. Ne všechna slova, která začala svou cestu na začátku, totiž došla bez úhony až na konec řady. Byly z nich krásné zkomoleniny a slátaniny. Nejvíc legrace si však děti užily při soutěži v tahání kamaráda na saních a vůbec jim při tom nechyběl sníh. Byly to totiž super sáňky s kolečky.
Dopoledne plné her a zábavy se rychle blížilo ke svému konci a děti čekala sladká nadílka. Každé dítě dostalo balíček (stejně jako žáci 4.- 9. ročníku ve škole), který byl pořízen z příspěvků SR, firma Andra nám do něj věnovala jablíčka. Za to jim patří naše poděkování.
Vřelé uvítání, skvělá nálada a pěkně připravený program nás opět provázely celým dopolednem.
Odměnou pro nás byla rozzářená očka dětí a úsměvy na jejich tvářích.
Touto cestou ještě jednou děkujeme organizátorům Asterixu za uskutečnění celé akce, konkrétně Lucii Bitterové, Lence Byrtusové, Nikole Schovancové a Tomáši Mendlovi.
Za rok se budeme těšit na jejich další skvělou akci.

Mgr. M. Janíková, Mgr. L. Kajfoszová, Mgr. B. Martínková, Mgr. Š. Mikulenková, Mgr. N. Tenčíková, Mgr. K. Sedláčková

Podívejte se, jak jsme si to užili…

Kontakty

Základní škola Havířov-Podlesí
F. Hrubína 1537/5
Havířov-Podlesí
736 01

Telefon
Škola:
597 578 975
736 727 494
Jídelna:
597 578 976
737 117 018

E-mail:
sekretariat@zshrubina.cz

IČO: 61988723
IZO: 102156964

Mapa a GPS

 

Užitečné odkazy

kraj Moravskoslezsky

ministerstvo školství